Strange Fluffy Cows

Bio

Foto-album

Muziek

Pers-stemmen

Familiekiekjes

De CD

Teksten

Tuerniuews

Tuereluers

Hoorspel

Tuerlinks

Wat schreef de pers over Trio Tuerlings?
 
Kick-off concert Library Tour 2006 Trio Tuerlings onverwacht groot succes
2 februari 2006 zal de analen ingaan als de moeder aller zetpillen. De dag waarop het Trio Tuerlings zichzelf heeft overtroffen!
Voor een grooot publiek (de schattingen lopen uiteen van 'ruim dertig' volgens de politie tot 'een kleine 2114' volgens de organisatie) performeerden Dennis, Donny en Dave een deel van hun nieuwe CD 'Strange Fluffy Cows'. Natuurlijk is het Trio en al haar vooorvormen geen onbekende van de gemiddelde popcriticus, maar wat hier werd neergezet was van een nieuwe dimensie. Met een onaards relaxte strakheid, de nieuwste variant op close harmony: S.A.T. (Singing Apart Together) en met een frisheid alsof ze voor het eerst met elkaar samen speelden huppelden de (half)broers door 9 protohits van eigen hand.
"Futuristische grotestadspop met een ouderwets landelijke ondertoon" omschreef een van de aanwezigen de muziek. "Permanent Wave" noemen de broers het gewoon. Een van de aanwezigen was emotioneel dermate aangedaan dat hij spontaan aankondigde een fansite te starten (daarover in mijn volgende column meer). Wat velen wellicht niet opgemerkt hebben is dat zelfs Paul McCartney (ja, de echte!) aanwezig was tijdens hun optreden. Hij las voor uit een van zijn kinderboeken op de boekenafdeling een verdieping lager. Ik ben trots getuige te zijn geweest van de start van een nieuwe stroming en voel me bevoorrecht hiervan verslag te kunnen doen. De broers verzekerden mij gelukkig dat dit slechts het begin is, dus let op nadere aankondigingen van nieuwe opvoeringen!
Durk Tuerlings, onafhankelijk muziekcriticus voor "De Boekelse nieuwstrompetter"
 
Officiele release Trio Tuerlings
Onlangs werd de CD 'Strange Fluffy Cows' van Altrecht's eigen huisband 'Trio Tuerlings' vrijgegeven voor de Nederlandse markt. Een van de eerste exemplaren werd op 22 november uitgereikt aan Erna Tuerlings, de vrouw die aan de wieg stond van Dave, Dennis en Donny. Op de pensioneringsreceptie van Erna Tuerlings (sociaal psychiatrisch verpleegkundige van de RIAGG Stad Utrecht), 8 jaar geleden, ontstond het Trio, toen nog als coverbandje. Inmiddels staan er dus 15 hits van eigen hand op een CD. Natuurlijk was Raakvlak aanwezig bij het emotionele weerzien tussen de drie muzikale halfzoons en hun 'Founding Mother'.
Dennis Tuerlings onthulde die avond overigens dat het middellange termijn marketingplan een doorbraak voorziet bij de tweede CD (werktitel: Greatest Hits, volume 2). De kans is dus aanzienlijk dat 'Strange Fluffy Cows' binnen enkele jaren een collector's item wordt. Daarmee wordt de aanschaf van deze CD ook interessant voor de beleggers onder ons!
Trio Tuerlings is te beluisteren en te bekijken op www.triotuerlings.nl. De CD kan besteld worden via triotuerlings@xs4all.nl. Voor 9,99 euro ligt hij ook bij Plato Records, Steenweg, Utrecht (die mooie groene, rechts van de nieuwe Rolling Stones en ruim voor de nieuwe van Yes...).
P.B. in Raakvlak
 
Kerstrecital Trio Tuerlings
18 december startte het Trio Tuerlings haar 'X-mas World Tour' met twee optredens voor Altrecht-medewerkers. 's Middags om 12 uur werden clienten en medewerkers van de locatie Zeist verwarmd met weldadige kerstklanken en gluhwein. Er was weinig publiciteit gegeven aan deze optredens en de helden hadden zich daarnaast ook nog vermomd. Toch wisten vele fans Dave, Donny en Dennis te vinden die middag. En, hoewel het toch tamelijk koud was, werd Donny ook deze keer weer bedolven onder het ondergoed. Nu waren het met name de lange onderbroeken die het publiek en de boys een onvergetelijke middag bezorgden. Later die middag zou een tweede, onvergetelijk concert volgen op de lokatie WA Huis. Omdat er geruchten de ronde deden over bussen vol met gedrogeerde fans, werd besloten de plek van optreden geheim te houden. Ondanks dat wisten toch nog enkele omwonenden dooor de afzetting te breken. Zij genoten van een zeer kleinschalig en exclusief optreden met warme chocolademelk toe! Dave, Donny en Dennis, WE LOVE YA!!
Peter Bremers in Raakvlak
 
Strange Fluffy Cows: Een schot in de roos!
Wie heeft er nooit van gedroomd een beroemde popster te zijn? Bejubeld en bewonderd door heel veel mensen. Misschien heeft iedereen wel dat soort wensdromen gehad in zijn jeugd en is er overheen gegroeid.
Dat geldt ook voor drie heren van middelbare leeftijd. Ze zijn netjes getrouwd, doen verantwoordelijk werk en zijn steunpilaren van de maatschappij tot ze alsnog besluiten er 'voor te gaan' en een bandje vormen dat beroemd wil worden. Ze doen alsof ze halfbroers zijn (drie verschillende vaders en dezelfde moeder van wie ze de achternaam dragen) en meten zich met terugwerkende kracht een roemrijk popverleden in de jaren 60 aan, compleet met neergang in de jaren 70, vergetelheid in de jaren 80 en 90 en een wederopstanding in de nieuwe eeuw.
Jean van de Velden heeft met Strange Fluffy Cows een prachtige film gemaakt met glansrollen voor Gijs Scholte van Asschat, Peter Blok en Thom Hoffman als 'The Teebees', die veel hilarische hoogtepunten maar ook ontroerende momenten kent. Er zijn geslaagde bijrollen voor Katja 'fuck me in the ass' Schuurman als de nymfomane hoboiste, Jack Wouterse als Nieuwegeinse buurthuisvrijwilliger en Will Tura als Belgische restauranthouder in de Dordogne.
Het bekende Trio Tuerlings maakte de muziek die nu op de gelijknamige CD is verschenen en verkrijgbaar is via www.triotuerlings.nl. Gaat dat zien!
Max van Gelder, NRC Handelsblad